!--------!!!! SIDEN ER UNDER OMBYGNING !!!!!!!!!!!

Aquatic

Hvordan opleves det, når musik sendes gennem vand? Kan vi kontrollere dets udtryk, eller må vi overgive os til elementet og være fleksible?

Aquatic er en signalvejs-installation, der tvinger musiker og/eller lydkunstner til at interagere med vandets filtrering. Instrumenter som saxofon, trommer, harpe, sang, fløjte, klaverstrenge og elektronisk musik performances live og sendes via undervandshøjtalere lyden der afspiller lyden under vand. I vandet opfanges signalet af fire hydrofoner, der hver er repræsenteret på landjorden af en højtaler i et et quadrofonisk højtalersystem. På den måde kan man hører livemusikken igennem vand uden at blive våd. Publikum kan selv vælge om de vil opleve musikken over, under eller igennem vandet.

Aquatic er et interaktivt eksperiment, der inviterer teknikere, kunstnere og publikum til at gå på opdagelse i lydens rejse gennem vand. Beskueren har mulighed for at opleve musikkens rejse igennem vand, via højtalere, der danner et auditivt udtryk i hele havnebadsområdet. Herudover, er der mulighed for at hoppe i vandet, og opleve koncerterne med hele kroppen.

Aquatic har været en fast del af Aarhus Lydkunstfestival siden 2020, og har medført til mange fantastiske musikoplevelser og krydsninger af andre formater. Artister, kunstnere og performere der har været en del af Aquatic: Bjørn Svin, Thor Arnarsson, Lowly, Lasse Enøe, Sune Pors, Sylfide, Drum Circle, Puyain Sanati, Kenton Slash Demon, Jakob Thorkild, P.O Jørgens, Tomas Raae, IKI, AMMAR808, Aavaat, Anastasia Kristensen, Lowly, Mikkel Oldrup, Johan Varøe, Mira Siegel Johanna Elina, Sulkunen, Line Rothmann, AYA, Oliver Valentin, Anna Kathrine, Ojnsnolr. Aquatic er skabt af Rune Lak og udviklet af kunstnergruppen SIMA, (Rune Lak & Thsepo Mapeka)

Scroll to Top