Grounding

Interaktiv ASMR-lydinstallation, hvor man, med mikrofoner på skoene, , undersøger teksturen og det auditive i underlaget man betræder.

Beskrivelse
Installationen går ud på at deltager med kontaktmikrofoner fastgjort på skoene, undersøger det underlag man betræder. Signalet sendes igennem en effektkæde og afspilles tilfældigt i et otte kanalers højtalersystem. I effektkæden er der forskellige automatiserede effekter der vil være med til at udfordrer lytteren på den auditive virkelighedsfornemmelse. 

For en mere solo-intim oplevelse kan kontaktmikrofoner kan skiftes ud med dynamiske og surround skiftes ud med headset.

Lokalets gulv er delt op i forskellig naturlige underlag så som grus, græs, blade, sølvpapir osv. Lyduniverset bevæger sig mellem virkelighed og fiktion.  Fx vil et det kunne lyde som om man går rundt i vand og et andet område vil elementer man betræder have toner. Rummets belysning er minimal og hovedsageligt belyst med floodlight I gulvhøjde. På den måde skærpes fokus på de forskellige teksture man betræder.

Forklaring
’’Grounding.’’ går i korte træk ud på at lade lytter stoppe op og blive opmærksom på lydene omkring sig. Vi lever i et samfund med høj hastighed, hvor en gåtur ofte handler om målsætningen at komme fra A-B og gerne hurtigst muligt. Ofte kombineret med underholdning som musik, podcast eller video, vi konstant modtager via vores smartphone. Grounding skaber opmærksomhed på det simple og inviterer til at stoppe op og finde kvalitet, ro og nydelse i de lyde, der skabes i interaktionen mellem sko og underlag. Lydmixet er inspireret af ASMR, hvor lydene er mixet helt frem så man kan få alle detaljer med.

Grounding er udstillet 1 gang i 2019 i Musikkens Hus Aalborg. 

Gronding er beskrevet som imaginært værk i kunstmagasinet Cypress No. I: 2019

Scroll to Top