Rune Lak Bio

Rune Lak er en alsidig komponist, lyddesigner og musikproducer, hvis arbejde strækker sig over et bredt spektrum af genrer og medier. Fra idé til mastering har Rune været involveret i musikalske projekter inden for både musik, kunst, medier -og filmverdenen. 

Fra en tidlig alder har Rune haft en passion for musik. Allerede som barn fik han kasettebåndoptageren til at snurre, og med et keyboard og trommestikker legede han med rytmer og melodier. Den energi, han lagde i musikken, førte ham senere til et trommesæt, hvor han udforskede rock og hiphop i forskellige alternative og eksperimentelle former. Som ”børne”-trommeslager spillede han en del ungdoms-konserter og indtog MySpace med bandet Pollution. (2006-2007)

Efter en årrække med fokus på andre interesser, ” fest og narko” fandt Rune tilbage til musikken og begyndte at spille keys og skrive tekster som primært var rap der blev freestylet til fester. Tekster skal have beats og Rune blev ledt ind i verdenen af beatskabelse og lydproduktion. Her begyndte en lang fordybende og fortsat rejse. 

Trods sin omfattende erfaring og viden bevarer han stadig den samme nysgerrighed og entusiasme som i sine tidlige år. Han har bidraget som komponist, arrangør og producer på utallige udgivelser under forskellige aliaser og i samarbejde med diverse kunstnere på tværs af genrer.

Rune skifter mellem legende eksperimenter og omhyggelig perfektionisme, hvor hver lyd er velovervejet og ingen beslutning træffes tilfældigt. Men det er stadig den nysgerrige og kreative tilgang som driver ham til at udforske dybderne af musikkens kunnen. Selvstændigt og i samarbejde udforskes forskellige stemninger, følelser, strategier og historier. Både i fragmenter og i totale helhedsoplevelser.  ”More is more, less is more, right is right, jeg søger en følelse for mig eller det projekt jeg er tilknyttet!” 

Herunder et udvalg af aliasser og mere eller mindre faste samarbejdspartnere; 

Ahead (Instrumental håndspillet HipHop)

Jaden Castro (Samplebaseret BeatHipHop)

Oliver Dengsø (ElectroPop & Folk)

Ragu (Samplebaseret eksperimenterende Beatmusik med inspiration fra øst)

Beaden (TripHop/Soul)

Rune Lak (Beatmusik)

D-Rune (Sfæriske, teksturfyldte lydlandskaber)

ENLAKO (Improvisatorisk møde imellem Saxofon og digital processering)

Scroll to Top