Rune Lak

Rune Lak’s CV spænder bredt men betegner sig helst som komponist, lyddesigner og musikproducer. Han har arbejdet sammen med mange forskellige artister artister i vidt forskellige lag af genrer og formater. Fra idé til mastering har Rune opgaver i både musik, kunst, medie- og filmverden. 

Følg diverse links og bliv klogere på de forskellige grene med Rune Lak.

Komponist, Musiker & Musikproducer

Auditiv stemningsformidler – Rune Lak som solist og i collabs.

Kunst

Installationskunst, Lydkunst, Konceptkunst.

Filmmusik & Lyddesign

Musik og lyd til film, podcast og andre medier

Projektledelse

Festival, koncerter, koncepter, kulturevents, iværksætteri. 

Undervisning

Workshops og masterclass

Rune Lak - Komponist & Musikproducer

Rune Lak er det såkaldte moderskib for et artistligt stamtræ der rummer flere forskellige aliasser på tværs af genrer og udtryk.

Med en evne til at indfange både de store og små kontraster skaber Rune fængslende lydlandskaber og medrivende forløb der bevæger sig fra lo:fi til cinematisk, altid båret af en stærk auditiv fortælling. Med en dogmeinspireret tilgang til indsamling og brug af lydkilder skaber han teksturfyldte sange til vokalister, musikalske værker og instrumentaler. 

Rune Lak søger ofte efter ro i melankolien og bevæger sig elegant mellem det smukke og sjælfulde til det mere kyniske og industrielle. Rune er ikke styret af genrer eller om det skal være simpelt eller kompliceret. Han er draget af et ærligt, ægte og risikofyldt fortælling. Han kalder sig selv for Triphop-artist og stemningsformidler. Han ønsker både at bryde og følge de rammer der er og/eller han selv sætter op.

” Det er optur når en proces, et værk, beat eller projekt lykkedes – og denne sitrende kreative følelse er optur alene såvel som i sammenspil med andre. ” Som udgangspunkt jagter Rune de længere oplevelser i form af EP, Album eller musik/lyd til film, da han ønsker dybdegående oplevelser der kræver nysgerrig indikation og lidt tid. 

Rune Lak har mange samarbejder og tæller over 200 collab-kompositioner på Koda, hertil producer, musiker og/eller komponist på projekter som Ahead, Jaden Castro, Oliver Dengsø, Ragu, Beaden, Enlako m.fl. udover hans egne aliasser Rune Lak og D-Rune. 

Rune Lak - Filmkomponist og lyddesigner

Rune Lak er dansk filmkomponist og lyddesigner og har haft opgaver fra a-z indenfor lyd og musikproduktion. Foley, lyddesign, dialogmix, musikkomposition, musikproduktion, mixing, mastering, musik supervisor, til forskellige medier og formater, herunder Biograf, radio, broadcast, streaming – DRTV, DR2, Tv2Play, reklamefilm, diverse Podcast -og streamingmedier etc.

Rune Lak - Kunstner

Rune finder og går fra kaos til ro retur i kunsten.

Rune Lak; Lyd, installation og konceptkunstner, nærmer sig sit arbejde med en dogmeinspireret tilgang, hvor han indsamler forskellige former for materiale og gennem forskellige kunstneriske processer skaber konceptuelle lydværker og installationer. Hans værker udforsker dybden af emner som frihed, mindfulness og socialkonstruktivisme ved at udfordre eksisterende klicheer og kontraster. 

Arbejdet udspringer af et bæredygtigt og fleksibelt udgangspunkt, hvor skabte værker kan præsenteres individuelt, i forbindelse med andre værker eller tilpasses specifikke lokationer. Rune skifter imellem at arbejde alene og være i og udviklings -, sparringsproces, fortolkning og samarbejde med andre. 

Centralt for Runes arbejde er helhedsindtrykket, hvor hvert fragment bidrager til at styrke den overordnede fortælling og fremhæve den røde tråd. Han udforsker forskellige formater for at formidle og forstå og udforsker forskellige narrativer og tilgange.

I en blanding af nysgerrighed på mennesker, motivation for velvære og retfærdighed samt fascination af dystopiske udtryk, skaber Rune værker, der bevæger sig fra ro til kaos og tilbyder oplevelser af både kaotisk kompleksitet og afbalanceret lethed.

Rune Lak finder inspiration i at udfordre sig selv med nyt materiale uden for hans traditionelle domæne, hvilket resulterer i opdagelser og fejltagelser, der beriger hans kunstneriske proces og nærer hans kreativitet.

Klik på et af billederne nedenfor, for at læse videre om det specifikke projekt; 

Rune Lak - Projektledelse

Rune Lak er en af dem, der får ting til at ske. Han er musiker med baggrund i hiphopmusikken, men har arbejdet på tværs af genrer fra eksperimenterende lydkunst til pop-musik. I 2018 han det danske, musikproduktionsselskab og nu pladeselskab Blikflak. Han står bag kunstorganisationen SIMA (Sound Installations Music & Art), bag forskellige events som f.eks. Aarhus Lydkunstfestival, The Pink Experience, Aquatic, m.fl. Initiativer der på tværs af kunstarter præsenterer totalinstallationer og anderledes koncertoplevelser. 

Klik på et af billederne nedenfor, for mere om specifik projektledelse;

Rune Lak - Underviser

Rune Lak underviser i forskellige forløb i enten workshop eller masterclass-format. Han har undervist på Højskoler som Frontsession og Jyderup, HFMust, Ungdomskulturhuset (Aarhus), Det Jyske Musikkonservatorium og er en del af Professionshøjskolernes Censorkorps, med censor opgaver på Sonic College. 

1) Lydkunst og lydfilosofi,
2) elektronisk musik kompositorisk metode
3) Lyd/musikoptagelse, produktion og Mixing,
4)AudioMastering,
5) Filmmusik, lyddesign og synkronisering af lyd til billedemedier.
6) Musiker- og artist entreprenørskab, herunder DNA-udvikling, segmentering marketing, sociale medier og rettigheder

Skriv mail til runelak@blikflak.dk for booking og/eller yderligere uddybning af undervisningsforløb.

Scroll to Top